PREGÓ SETMANA SANTA D’OLIVA 2021
El pròxim dissabte, 13 de març a les 20.30 h., tindrà lloc, a la Parròquia de Santa Maria la Major, el Pregó de la Setmana Santa d’Oliva 2021, a càrrec de D. PRISCILIO RUIZ PICAZO.
Natural d’Iniesta, Conca, des de molt jove ha viscut a València. La seua progressiva formació sacerdotal va començar en el Seminari Menor, passant després pel Seminari Major de la Immaculada i acabant els seus estudis sacerdotals en el Seminari de la Presentació de la Mare de Déu i Sant Tomàs de Villanueva de la ciutat de València.
Va ser ordenat sacerdot, juntament amb dos condeixebles, en la Real Basílica de la Verge dels Desemparats per l’Arqubisbe D. Miguel Roca Cabanellas.
El seu destí inicial va ser en tres pobles de la Vall d’Albaida: Bèlgida, Otos i Palomar, sent nomenat, posteriorment, rector, de la parròquia de l’Alqueria de la Comtessa, destí en el qual va estar durant 12 anys. Des de setembre de l’any 2000, és rector de la Parròquia de Sant Josep de la ciutat veïna de Gandia.
Ha sigut membre de la Comissió de Relacions Ecumèniques i Interreligioses de la Diòcesi de València i consultor i assessor en matèria de sectes de la Conferència Episcopal Espanyola. Durant més de 15 anys ha fet treballs de camp de les diferents sectes, arribant a infiltrar-se en algunes d’elles.
Ha estat promotor en la creació de la Fundació Veritas de l’Arquebisbat de València, entitat pionera a Espanya en l’estudi de sectes i nous moviments religiosos, i constituïda com a centre continu permanent de documentació, reflexió, informació i investigació en aquesta matèria. Aquesta fundació pretén oferir als rectors criteris en les situacions en què, a vegades, es poden trobar determinats feligresos.
Quan es va fer la presentació de la Fundació Veritas D. Priscilio va fer una precisió a tindre en compte: «La fundació naix no per a anar contra res, sinó per a servir als que pateixen».